Yoga om morgenen: hvordan finne motivasjon?

14. juni 2021

Synes du det er lett å finne motivasjon til å praktisere om morgenen, eller høres det kanskje helt ekstremt ut å dra på en yoga klasse som kanskje starter kl 06.30 på morgenen? Første gang en av lærerne mine i London foreslo at jeg burde begynne med Mysore praksis om morgenen, før jobb, syntes jeg det hørtes veldig tidlig ut. Hun foreslo at jeg kunne gjerne komme kl 5 om morgenen, hvis jeg begynte tidlig på jobb 🙂 Jeg skal innrømme at jeg aldri har vært i et yoga studio kl 5 om morgenen, men jeg begynte med Mysore praksis om morgenen! Her deler jeg noen tips som kan hjelpe deg hvis du trenger litt motivasjon til å praktisere yoga om morgenen!

1. Legg deg til et passende tidspunkt kvelden før

Jeg vet, det kan være utfordrende, særlig hvis vi er et naturlig B-menneske. Men vi trenger alle vår skjønnhetssøvn, for å la kroppen restituere seg. Når jeg vet at jeg skal opp tidlig neste morgen har jeg blitt vant til å legge meg tidlig kvelden før. Å se på Netflix til midnatt fungerer ikke spesielt bra hvis jeg har tenkt å stå opp tidlig for å praktisere 🙂 Ofte er det mangel på søvn som gjør det utfordrende å stå opp tidlig om morgenen. Så hvis vi etablerer en god rutine for når vi legger oss, og når vi står opp om morgenen, kan det være mye letter å finne motivasjon til å praktisere yoga om morgenen.

2. Tenk litt på hva yoga praksisen gir deg

Når man starter dagen med yoga, så tar vi litt tid til oss selv, før vi møter den nye dagen. Vi får en god energi fra praksisen som vi kan ta med oss videre den dagen. Det trenger ikke være en lang praksis, det kan være at vi faktisk ikke har så mye tid hver dag til yoga. Men når vi reflekterer litt over hva det gir oss, og hvordan vi føler oss, når vi har startet dagen med yoga, så kan det være mye motivasjon i seg selv! Jeg merker at denne er viktig for meg.

3. Praktiser takknemlighet

Å praktisere takknemlighet har en positiv effekt på vår velvære. Vær takknemlig for at du faktisk har mulighet til å dra på yoga, eller praktisere hjemme. At du kan starte dagen med yoga, og gjøre noe som er bra for deg. Og i tillegg når du har gjort yoga praksisen om morgenen, så trenger du ikke tenke på at du burde dra på yoga etter jobb.

4. Pakk tingene dine kvelden før

Det er alltid fint å ha så mye som mulig gjort klart kvelden før. Jeg legger frem alt av klær jeg trenger, slik at jeg ikke bruker ekstra tid på det om morgenen. Og om du praktiserer hjemme, så kan du også rulle ut matten kvelden før, slik at alt er helt klart for deg.

5. En kort praksis er alltid bedre enn ingen praksis

Med en travel hverdag kan det være vanskelig å finne tid og motivasjon til å gjøre yoga om morgenen. Men hva med å starte med en kortere praksis om morgenen, det kan være lettere å begynne på denne måten, slik at du kan la det blir en rutine i hverdagen. Da må man kanskje sette alarmen 20-30 minutter tidligere enn vanlig. Jeg vet at det ikke alltid er like lett, jeg er en ekspert på ´bare 5 minutter til´ før jeg kommer meg ut av senga. Da begynner det ofte å dukke opp mange unnskyldninger i hodet om hvorfor jeg heller burde bli værende under dyna en god stund til:) Da kommer jeg ofte tilbake til det å tenke på hvorfor det er best for meg å praktisere på morgenen, og hva det gir meg!

Gratis! Få 3 korte klasser for mer overskudd og mindre stress!

Abonner på mitt nyhetsbrev og få 3 yoga klasser med pust, meditasjon & avspenning for å redusere stress!


Bli med i gruppen Balanse i hverdagen med yoga!

Få gratis tilgang til et bibliotek av korte 15-min klasser, samt en live klasse hver måned du kan bli med på!