Workshops & Retreats

Workshops & Retreats

Inversion workshop hos IYoga lørdag 17.okt 10.30-12.00

 

Velkommen til å utforske inversions, yoga-stillinger som er opp ned. Sammen med Anna fra IYoga i Kolbotn holder jeg en 90 minutter lang workshop der vi gjennom en yoga flyt-sekvens forbereder kropp og sinn til å gjøre opp-ned stillinger.

Stillinger vi øver på er blant annet skulderstående (sarvangasana) og hodestående (sirsasana). Du vil få god tid til å jobbe med teknikker og hvordan du kan bygge styrke i overkroppen. God teknikk og styrke bistår til at du kan praktisere stillingene på en trygg måte, og at du gradvis kan finne veien opp ned, spesielt i hodestående.Workshopen passer for alle nivåer. Pris kr 310. For mer info og booking se https://www.iyoga.no/?page_id=4950

 

Intro til Ashtanga Yoga Lørdag 14. & Søndag 15.Nov hos BeYoga

Lørdag 14. November kl 10:30-12:30
Søndag 15. November kl 10:30-12:30

Pris: 890kr (begge dager)

Velkommen til en workshop helg der vi fordyper oss i Ashtanga Yoga.

Dette er en intro workshop der det blir lagt vekt på å bli godt kjent med de grunnleggende prinsippene i Ashtanga yoga. Vi jobber med pusten (Ujjayi pust), og du vil lære solhilsen, med gode teknikker for både surya namaskara A og B.

Du vil også få en grundig innføring i de stående stillingene, der vi også ser på modifikasjoner slik at praksisen kan tilpasses individuelt.

Workshopen passer for deg som enten er ny til Ashtanga Yoga, ny til yoga, nysgjerrig på Ashtanga Yoga, eller for deg som ønsker en innføring i de grunnleggende prinsippene i denne yoga formen.

Program lørdag: litt om Ashtanga Yoga, Ujjayi pusteteknikk, solhilsen teknikk, praksis.

Program søndag: tristana (pust, bandha og drishti), modifikasjoner av øvelser, praksis, og Ashtanga yoga som en individuell praksis.

Ashtanga Yoga kommer fra Mysore i India, og er basert på Eight Limbs of Ashtanga Yoga, som man finner i Yoga Sutras. Det er en tradisjonell praksis der man gjør alle øvelsene i samme rekkefølge hver gang, og gradvis legger til flere øvelser.

Det finnes 6 serier i Ashtanga Yoga, men den første serien, Yoga Chikitsa (yoga terapi), byr på nok av utfordringer.

Med fokus på pusten snur man mer innover, og praksisen blir en flytende meditasjon. Ujjayi pusten som brukes i Ashtanga Yoga varmer kroppen godt fra innsiden, og bidrar til å øke sirkulasjonen.

Man får også mer balanse i kroppen, og da spesielt balanse mellom styrke og fleksibilitet, balanserer nervesystemet, og mentalt bidrar praksisen til å finne mer indre ro. Ashtanga yoga passer for alle, det er en praksis som skaper forandringer, gode forandringer, for kropp og sjel. For mer info og booking se: https://www.beyoga.no/kurs-workshop

Følg meg på sosiale medier for inspirasjon til din yogapraksis!