Ta deg tid til Restorative Yoga!

28. november 2023
ta deg tid til restorative yoga

De fleste av oss har ikke en to-do list der det er lagt inn tid til oss selv, eller hvile. Hvilket forhold har du til tid? For de aller fleste av oss så føler vi ofte at tiden ikke strekker til, og at det ikke er nok tid. Og at det også ikke er nok tid til oss selv, til det å roe helt ned, og vår egen velvære. Enten om det er litt stille tid hjemme uten noen planer der du kan bare hvile, å gå på yoga regelmessig, eller å få nok søvn. Men, det er mulig å forandre på forholdet vi har til tid, slik at vi også kan skape god forandringer der vi er helt ærlige med oss selv og våre prioriteringer. Restorative yoga er egentlig veldig viktig i vår travle hverdag, fordi det gir oss muligheten til å trykke på «pause» knappen i en kort periode.

Hva om vi tenker at det er nok tid til å hvile?

Det er veldig vanlig å føle at vi ikke har nok tid, eller at den går litt for fort. Dette er egentlig litt negativt vinklet. Og i tillegg føler vi kanskje at vi ikke har tid til oss selv, og ikke tid til de tingene vi gjør for vår egen helse og velvære. Og dette resulterer ofte i at vi har mindre energi, og en mindre optimal livskvalitet, sammenliknet med om du følte deg uthvilt. Men de gode vanene vi skaper i hverdagen for vår egen velvære trenger ikke alltid å ta så lang tid. Når vi ruller ut yogamatten så må det ikke være 1 time for at det skal være bra nok, å gå en tur kan også være en kort tur, og en meditasjon kan være bare 5 minutter, og fortsatt gi deg mye. Og da blir det lettere å ta seg tid til de tingene.

Og i tillegg så kan vi også forsøke å snu om litt på hvordan vi tenker på tid. Hva om vi heller begynner å si til oss selv at det er nok tid? Prøv det å se hvordan det føles. Det skaper faktisk en annen følelse inni oss, og gir oss lit mer indre ro. Og her er det også fint å begynne å si til deg selv at det er nok tid til deg selv, og at det er nok tid til deg for å hvile, slik at du tar godt vare på den gode energien din. Og det aller viktigste som skjer når du roer ned, er at det er mye lettere å komme i kontakt med deg selv på et dypere nivå, der du også kan bli guidet av din egen indre intuisjon (og ikke bare et stresset og kontrollerende hode). Og å slappe av, ta det med ro, eller praktisere Restorative Yoga er aldri bortkastet. Restorative Yoga er en praksis som bare gir til deg, den tar ikke noe fra deg.

Dyp hvile med Restorative Yoga

Restorative Yoga er egentlig veldig viktig i vår travle hverdag. Det gir oss muligheten til å ta en pause fra vår eksterne verden, og bli mer levende og i kontakt med vår indre verden. Det å slappe av foran TVén kanskje med et glass vin, er ikke det samme som den dype hvilen vi får i Restorative Yoga. Fordi, kroppen kan fortsatt være stresset når vi prøver å slappe av, med at sansene våre fortsatt observerer eksternt.

I Restorative yoga har vi det stille og mørkt, og kroppen er støttet av puter og pledd i behagelige øvelser. Det blir rett og slett lagt til rette for at du skal slappe av på et dypere nivå. Og i Restorative Yoga så handler det ikke om hvor mye tid vi tilbringer på yogamatten, men heller om å finne indre ro i hverdagen, også når det er en liten «storm» rundt oss. Og dette trenger ikke å ta så mye tid, og en Restorative Savasana på 20 minutter er fantastisk, fordi det er nok tid til å restorere kroppens energi system, og det gir oss mer indre ro og mental klarhet, og vi takler den eksterne hverdagen bedre.

Ofte tror vi at vi må være super produktve det aller meste av tiden, og få krysset av så mye som mulig på to-do listen vår. Men sannheten er at vi kan kun være effektive og opprettholde en god energi i en kortere periode, og ikke en hel 7,5-timers arbeidsdag. Vi er ikke produktive hele den tiden. Restorative yoga kan hjelpe oss til å bli mer produktive, fordi den pausen gir oss mer mental klarhet. I tillegg roer det ned hjerterytmen, reduserer stress, også kronisk stress, og kan bidra til bedre nattesøvn.

Føler du deg overbevist til å utfordre deg selv litt med hvordan du ser på tid i livet ditt etter å ha leste dette? Eller kanskje til å med begynne å legge inn tid til deg selv for å roe helt ned, eller teste ut Restorative Yoga og se hva det kan gjøre for deg? Sjekk ut kurset Dype hvile med Restorative Yoga her!

Gratis! Få 3 korte klasser for mer overskudd og mindre stress!

Abonner på mitt nyhetsbrev og få 3 yoga klasser med pust, meditasjon & avspenning for å redusere stress!


Bli med i gruppen Balanse i hverdagen med yoga!

Få gratis tilgang til et bibliotek av korte 15-min klasser, samt en live klasse hver måned du kan bli med på!