Sankalpa – sett en intensjon for det nye året!

5. januar 2021

Vi skriver 2021, et nytt år med nye muligheter! Kanskje har du satt deg noen nyttårsforsett allerede? Men hva med å bytte ut nyttårsforsett med intensjoner for det nye året? Du har kanskje vært på yogatimer der læreren ber deg om å sette en intensjon for timen. På sanskrit heter dette ´Sankalpa´, og det er en intensjon som kommer fra hjertet og hodet. Det er en kvalitet, noe vi vil skape mer av i livet vårt, og denne tanken er alltid positiv.

Hva vil det si å sette en intensjon?

Når vi setter en intensjon i yoga praksisen vier vi oppmerksomheten vår til noe vi vil skape mer av i livet vårt. Det kan være små ting som å følge pusten, lytte til kroppen, mer kjærlighet, tålmodighet, tilstedeværelse, praktisere med raushet, og mye mer, det som er nært hjertet ditt. Siden det er viktig at intensjonen er en positiv tanke (negative tanker kommer mye fortere til oss enn positive), må vi for eksempel forandre litt på ´jeg vil ha mindre stress´til ´jeg er rolig og avslappet´. Og da fokusere på å praktisere med ro og tilstedeværelse. Da bygger vi også en bro der vi tar yoga praksisen med oss etter at vi er ferdige på matta, og ut i livet. Det sies at vi praktiserer yoga for å leve bedre, ikke for å bli bedre i yoga.

En intensjon er litt annerledes enn å dedikere yoga praksisen vår. Å dedikere praksisen vil si å sende den positive energien vi får gjennom praksisen til noen andre, eller annet, enn oss selv. Kanskje til noen som trenger den gode energien vi kulturerer gjennom vår yoga praksis.

3 tips for å sette en intensjon

Enten du ønsker å sette en intensjon for det nye året, eller gjøre dette som en del av den regelmessige yogapraksisen, er det fint å gi deg selv tid til å ´lande litt´først.

  1. Ro ned – gjerne sitt på matta, finn kontakt med pusten, lukk øynene
  2. Vend blikket innover – spør deg selv; hva vil du skape mer av i livet, eller hva du trenger fra praksisen i dag
  3. Lytt og stol på magefølelsen – stol på svaret som kommer opp for din intensjon

Å sette en intensjon, enten det er for det nye året, eller en yogatime hjelper deg til å være i kontakt med deg selv, på et dypere nivå, og de verdiene som er viktige for deg, og som du ønsker å skape mer av i livet. For meg var det ordet ´compassion´som dukket opp med en gang når jeg tenkte på 2021. På norsk betyr det ´medfølelse´. Jeg vet ikke helt om det er den beste oversettelsen, men jeg tenker på det å praktisere yoga med raushet og medfølelse for meg selv, og også gi dette til de rundt meg i livet. Ønsker dere alle et fantastisk 2021!

Gratis! Få 3 korte klasser for mer overskudd og mindre stress!

Abonner på mitt nyhetsbrev og få 3 yoga klasser med pust, meditasjon & avspenning for å redusere stress!


Bli med i gruppen Balanse i hverdagen med yoga!

Få gratis tilgang til et bibliotek av korte 15-min klasser, samt en live klasse hver måned du kan bli med på!