Restorative Yoga

Restorative Yoga

Hva er Restorative yoga?

 

«Restorative yoga is the anti-dote to stress». I en hverdag der det forventes mye, og stadig mer av oss, er Restorative yoga et fantastisk hjelpemiddel. Det er en passiv form for yoga, der vi bruker hjelpemidler som bolster, puter og pledd til å gjøre stillinger som er støttende og behagelige. Og det er ingen belastning på muskler og ledd. Det er en praksis der vi lar kroppen få lov til åpne, i stedet for å tøye. Det vil si at i løpet av en Restorative Yoga praksis gjør man ikke mange øvelser, men vi hviler i stillingene i alt fra 5 til 20 minutter for å oppnå denne effekten. 

Alle kan praktisere Restorative yoga, uansett alder og tidligere yoga erfaring. Og hvis vi er helt ærlige; vi trenger alle hvile. Restorative yoga er en invitasjon til å senke skuldrene, ta litt tid til deg selv, og du kan forlate yogaklasser med en følelse av dyp velvære og fornyet energi. Praksisen har en positiv effekt på nervesystemet og kan hjelpe til å gi slipp på dype spenninger i kroppen, og motvirker kronisk stress. Det er også en veldig fin praksis å ha i tillegg til en dynamisk yoga praksis. 

Min egen erfaring er at Restorative Yoga har hjulpet meg til å finne en bedre balanse i hverdagen. Jeg har et hjelpemiddel jeg kan bruke i hverdagen til å få energien tilbake, ofte på ettermiddagen når jeg begynner å bli litt sliten etter dagen. Da er det perfekt med en støttende Savasana i 20 minutter. Jeg elsker å dele denne praksisen, og særlig i workshops, da har vi god tid til å lære øvelsene. Restorative yoga kan også tilpasses til en egen-praksis hjemme, der man kan bruke det man har av puter og pledd som støtte. På den måten kan du fortsette praksisen hjemme på egenhånd. Jeg tilbyr også privattimer i Restorative yoga.   

Ashtanga yoga Workbook!

Abonner på mitt nyhetsbrev og få din Ashtanga yoga workbook!


Følg meg på sosiale medier for inspirasjon til din yogapraksis!