Restorative Yoga – en guide til utstyr for å praktisere hjemme

19. oktober 2021
Restorative Yoga - en guide til utstyr

Hvis du har vært på en Restorative yoga klasse noen gang, så vet du at vi bruker mye utstyr. Det er nesten som et ´bolster party´! Men det går helt fint å praktisere Restorative Yoga hjemme også, der vi bruker det vi har av puter og pledd. Når jeg begynte å praktisere Restorative yoga hjemme, var det på denne måten. Og så fikk jeg etterhvert en bolster, som jeg brukte til å støtte under knærne når jeg bare lå på gulvet for å hvilte etter jobb i leiligheten i London. Jeg visste ikke da at det var egentlig en Restorative Savasana jeg gjorde, jeg bare lå der til jeg fikk energien tilbake og følte meg klar til å gå i gang med å lage en sen middag.

Hvilke forberedelser trenger jeg å gjøre?

Nå som vi går inn i mørkere tider er det den perfekte tiden til å sette av litt tid til deg selv og en helt rolig yoga praksis som kan gi deg et godt påfyll med velvære og fornyet energi. Siste torsdag i måneden holder jeg en Restorative yoga klasse på nett via zoom. Her finner du tips til hvordan du kan bruke det du har av utstyr hjemme , og små forberedelser som gir deg et godt utbytte av denne tiden der vi roer helt ned!

  • ta frem det du har av yoga utstyr som yogamatte, og hvis du har bolster og klosser så legg det frem
  • en liten stabel med pledd (vanlige ullpledd fungerer også fint), og puter (8sofa puter kan brukes her)
  • ha noe mykt tilgjengelig for å dekke over øynene, hvis du ikke har en øye-pute. Både en sokk og vaskeklut fungerer fint.
  • skru opp varmen slik at rommet er godt og varmt
  • du kan også legge et pledd oppå yogamatten for ekstra varme

Mange har ikke bolster hjemme. Men her kan vi improvisere, for eksempel ved å rulle to pledd sammen til en bolster, eller legge et brettet pledd oppå 2 puter. Flere av øvelsene bruker ikke alltid så mye utstyr heller. For eksempel det vi kaller for ´1-blanket backbend´, der bruker vi kun et pledd. Bildet under viser hvordan en Restorative savasana kan se ut, når vi bruker det vi har hjemme.

Restorative Savasana
Restorative Savasana

Og hvis det skulle være at du lurer på hvor man kan få tak i utstyr til Restorative Yoga, så anbefaler jeg å sjekke ut https://www.yogamatters.com

Du kan lese mer om den månedlige Restorative yoga online klassen her: https://www.yogawithmina.no/workshops-retreats/ Og har du spørsmål om klassen, eller lurer på om den passer for deg. så er det bare å ta kontakt.

Gratis! Få 3 korte klasser for mer overskudd og mindre stress!

Abonner på mitt nyhetsbrev og få 3 yoga klasser med pust, meditasjon & avspenning for å redusere stress!


Bli med i gruppen Balanse i hverdagen med yoga!

Få gratis tilgang til et bibliotek av korte 15-min klasser, samt en live klasse hver måned du kan bli med på!