Morgen yoga: Start dagen med å jobbe med deg selv først!

7. mars 2023
morgen yoga

Har du en etablert morgen rutine, eller starter du dagen ofte med mye stress og ikke noe tid til deg selv? Ofte er det mye vi skal rekke om morgenen før jobb, særlig hvis man har familie, der noen skal på, jobb, noen på skolen, og kanskje noen i barnehagen. Men hvordan vi starter dagen er egentlig kjempeviktig for hvordan resten av dagen blir. Jeg inviterer deg til å reflektere over hva som kan være en meningsfull måte for deg å starte dagen på. Selv har jeg aldri sluttet å praktisere yoga om morgenen, etter den første gangen jeg dro til shalaen til Ashtanga Yoga London. Å starte dagen med yoga om morgenen betyr at du jobber litt med deg selv først, før du går på jobb for noen andre. Og det kan hjelpe deg til å blant annet redusere stress, og at du blir mer produktiv resten av dagen!

Mer mental klarhet & mindre stress!

Har du lagt merke til at de som gjør yoga regelmessig ser ut til å være gladere enn mange andre, og at de har en sunn selvtillit, og at det virker som at de føler seg bra i sin egen kropp? Selv om yoga er en fysisk praksis, så jobber vi med det mentale, gjennom kroppen. Yoga hjelper oss derfor til å finne mer mental klarhet, og reduserer stress. Både mentalt stress, og stress som sitter fysisk i kroppen.

En morgen-kropp er en litt stivere kropp faktisk. Men fortsatt er morgenen den ideelle tiden å praktisere yoga på. Dette fordi hodet er roligere; vi har ikke alle de tankene fra en hel dag der. Og når du starter dagen med yoga, betyr det at du starter dagen med å balansere nervesystemet, booster fordøyelsessystemet og immunsystemet, kommer i kontakt med pusten, reduserer stress og følelser av angst, og du får bedre fysisk holdning. Alt dette tar du med deg inn i den nye dagen! Fysisk så bygger du også styrke og bevegelighet. Og spesielt i Ashtanga Yoga som er en tradisjonell morgen praksis, jobber vi med å finne balanse mellom styrke og bevegelighet. Naturlig har vi litt mer av den ene delen enn den andre, men Ashtanga Yoga hjelper oss til å balansere dette ut.

Du blir mer produktiv!

Jeg tror de aller fleste av oss ønsker å være produktive, både hjemme og i jobben vår. Og når vi starter dagen med yoga, så har vi tatt et stort steg i retning av av dag med mer struktur (og mindre stress), og der det er lettere å være mentalt fokusert. Det gir rett og slett et momentum til dagen du har foran deg. Dette fordi vi har rett og slett forandret på energien vår gjennom yoga praksisen. Ashtanga Yoga er en praksis der vi jobber mye med mentalt fokus, og det hjelper oss også resten av dagen. Det er også en praksis som gir mye energi, som vi også tar med oss resten av dagen. Og så kan det være lettere å takle utfordrende eller stressende situasjoner på jobb, fordi du har mer mental klarhet og indre ro.

Du er ferdig for dagen!

En av de andre godene med å praktisere yoga om morgenen, er at du er ferdig for dagen! Slik at du må ikke dra ut etter jobb, men du får heller litt mer tid til deg selv og dine hjemme, eller andre ting du ønsker å gjøre. Da har du mer ro etter jobb, og ikke så mange ting du skal rekke. Og, du kommer til å føle deg veldig fornøyd med at du har praktisert om morgenen!

Ønsker du mer tips til hvordan du kan komme i gang med yoga hjemme om morgenen? Meld deg på mitt nyhetsbrev for ukentlige tips!

Gratis! Få 3 korte klasser for mer overskudd og mindre stress!

Abonner på mitt nyhetsbrev og få 3 yoga klasser med pust, meditasjon & avspenning for å redusere stress!


Bli med i gruppen Balanse i hverdagen med yoga!

Få gratis tilgang til et bibliotek av korte 15-min klasser, samt en live klasse hver måned du kan bli med på!