Lag dine egne velvære ritualer for 2022!

9. januar 2022
Lag dine egne velvære ritualer for 2022!

Å lage dine egne velvære ritualer betyr at du gjør gode velge for din egen helse og velvære. Jeg er ikke så glad i nyttårsforsetter, men er mer opptatt av de gode valgene man kan gjøre i hverdagen. Ritualer kan være spirituelle, eller ikke. Men det er noe vi gjør regelmessig, enten det er hver uke, hver måned, hvert kvartal, eller en gang i året, og som har en positiv effekt på vår egen velvære. Det kan også være noen du gjør om morgenen, ettermiddagen, eller på kvelden. Det som passer for deg!

For egen velvære så er det viktig å lytte til din egen kropp og intuisjon, som kan gi deg signaler til hva du trenger, og hvordan du har det. Hvis noe føles ute a balanse, hvordan kan man finne tilbake til en god energi igjen? Dine ritualer i hverdagen er gode valg for din egen helse og velvære, de er positive, og bidrar til å finne en livsstil som passer bra for deg. Vi er alle forskjellige. Noen har mye energi og andre mindre. Noen av oss er mer introvert, mans andre er ekstrovert, og vi har alle ulike interesser og synspunkter. Slik at andres velvære ritualer kan være veldig annerledes en dine.

Å ha våre ritualer og rutiner i hverdagen kan hjelpe oss til å komme i dypere kontakt med oss selv, redusere stress, og holde fokus, også på å nå våre mål. Men hva gjør man? Alle har sine ting som gir oss god energi, det kan være yoga, meditasjon, eller andre aktiviteter som hjelper til med å redusere stress. Kanskje er det en løpetur, eller å ta en liten pause fra skjermen på hjemmekontor? Det å lage god og sunn mat, få nok søvn, eller tilbringe litt tid ute i naturen er også ting som er positivt for vår egen helse og velvære. Eller bare sette av tid til deg selv der du ikke har planer.

Selv tror jeg at jeg har fått mer og mer ritualer med årene. Det å starte dagen med yoga gir meg en god dose energi jeg kan ta med meg videre i dagen. Når jeg har mulighet på ettermiddagen gjør jeg enten en restorative Savasana eller kort meditasjon, ofte etterfulgt av en kopp te. Jeg svarer heller ikke på noen mailer etter klokken 10 på kvelden, og prøver å få til en kort tur ut de dagene jeg kan. Dette har hjulpet meg til å finne en bedre balanse i hverdagen, og jeg er derfor sjelden utslitt.

Etterhvert som du blir vant til dine (kanskje nye) ritualer og rutiner, så har du din egen verktøykasse du kan ta fra når du har behov. Fordi du blir vant til å lytte til deg selv og hva du trenger for å finne tilbake til en god flyt i hverdagen med mindre stress!

Gratis! Få 3 korte klasser for mer overskudd og mindre stress!

Abonner på mitt nyhetsbrev og få 3 yoga klasser med pust, meditasjon & avspenning for å redusere stress!


Bli med i gruppen Balanse i hverdagen med yoga!

Få gratis tilgang til et bibliotek av korte 15-min klasser, samt en live klasse hver måned du kan bli med på!