Lær å takle stress bedre med Restorative Yoga!

31. august 2023

Gi slipp og alt blir bedre! Du har kanskje hørt det før, men det er ikke alltid så lett. Er du der at du føler at stress styrer livet ditt, og at det er vanskelig å være tilstede mentalt, fordi det så mye stressende som allerede forgår, at alt bare drukner bort? Litt stress er bra. Men mye stress, og kronisk stress er ikke bra. Det setter seg både i kroppen, og påvirker livskvaliteten vår negativt. Men hvordan kan yoga være veien til mindre stress, og det å takle stress på en sunn måte? Slik at vi kan leve med mer glede og energi i hverdagen?

Vi lever i en hverdag der mye forventes av oss. Men, du har sikkert lagt merke til at vi forventer mye av oss selv også. Dette kommer i tillegg til andres forventninger. Og ofte blir det ikke så mye tid til oss selv for å roe helt ned. Og ofte gir vi så mye av oss selv, at det rett og slett ikke er nok til å gi noe til oss selv, fordi det er tomt. Og det er heller ikke uvanlig at vi forbinder det å slappe av med en kveld foran TVén, kanskje med et glass vin også. De tingene er selvfølegelig veldig fint, men det finnes en dypere måte å gi helt slipp på. Slik at ditt overanstrengte nervesystem kan få lov til å komme tilbake til sin naturlige sunne balanse. Og den typen yoga som gjør dette aller best for oss er Restorative Yoga. Det er en praksis i å bare være, enn at vi skal gjøre noe.

Restorative Yoga er for alle. Og det er også en form for yoga som er veldig støttende for nervesystemet vårt. Der vi trener oss selv til å enkelt komme tilbake til å være i rest&digst modus, som er det sunne stedet å være, og der vi egentlig ønsker å være mesteparten av tiden. Når vi er stresset er nervesystemet vårt naturlig i flight&flght modus. Og er det ikke meningen at vi skal være der så mye, det er egentlig mest bare med veldig truende situasjoner at vi skal være der. Men hvis vi lever med mye stress, så kan det bety at vi er der mesteparten av tiden. Men, når vi trener oss selv til å være i den rolige delen av nervesystemet, som vi kan gjøre gjennom Restorative Yoga, så reagerer vi mindre på hverdagslige ting og hendelser som tidligere var stressende for oss. I stedet så handler vi, vi gir oss selv litt tid til å se hva som er riktig å gjøre, i stedet for at vi ender opp med å si eller gjøre ting som kommer helt automatisk fordi nervesystemet vårt blir lett trigget.

Restorative Yoga hjelper oss også til å gi slipp på stress som allerede sitter i kroppen, også kronisk stress. Og vi føler oss bedre, og vi får en bedre livskvalitet, kanskje bare det med at vi sover bedre. Noen ganger kan det også være slik at vi fungerer bra med stress, fordi det nesten gjør oss litt ´high´. Men det kommer ofte en kræsj etterpå. Så det er lurt å kjenne på om det er slik når vi for eksempel er på kontoret, eller jobber med et stort prosjekt.

I alle former for Yoga sier vi ofte at Savasana, den siste avslappings delen er den viktigste delen av yoga klassen. Dette er fordi at det er den gyldne mulighet til å gi helt slipp. Gi slipp på kroppen med å gi all tyngden av kroppen til gulvet, og gi slipp på alle tanker. Og det vi har gjort tidligere i yoga klassen får lov til å synke litt dypere inn. Og hvis du er vant til, og føler at du må kontrollere alt, fordi du er redd for å gi slipp, og at alt sammen skal rase sammen, så er Restorative Yoga for deg.

Er du interessert i å lære hvordan Restorative Yoga kan hjelpe nettopp deg til å gi slipp på unødvendig stress? Jeg har flere nettbaserte kurs som kan hjelpe deg på veien til en hverdag med mindre stress. Du finner dem her.

Gratis! Få 3 korte klasser for mer overskudd og mindre stress!

Abonner på mitt nyhetsbrev og få 3 yoga klasser med pust, meditasjon & avspenning for å redusere stress!


Bli med i gruppen Balanse i hverdagen med yoga!

Få gratis tilgang til et bibliotek av korte 15-min klasser, samt en live klasse hver måned du kan bli med på!