Lær å stole på deg selv med Ashtanga Yoga!

10. mai 2023
stol på deg selv med ashtanga yoga

Synes du det er vanskelig å ta beslutninger, alt fra de små, som hva å kjøpe til middag når du er i butikken? Eller de større avgjørelsene som føles veldig viktig? Eller føler du at du blir lett påvirket av andre, slik at du lener deg mer i retning av deres meninger? . Det høres kanskje merkelig ut at yoga kan hjelpe deg til å bli mer selvsikker, og stole mer på deg selv. Særlig hvis du er ganske ny til yoga. Men les videre, fordi forandringer som skjer på yogamatten kan hjelpe oss til å stole mer på oss selv.!

Du lærer å stole på kroppen i Ashtanga Yoga

Ashtanga Yoga som er en fysisk form for yoga kommer også med mange utfordringer. Både fysiske og mentale utfordringer som styrke, bevegelighet, og øvelser som virker helt umulige. Men, over tid kan det umulige bli mulig! Det kan være noe så lite som at du holder en stilling lengre enn du trodde var mulig for deg. Eller at du mestrer en øvelse du aldri har gjort før. Den ser utfordrende ut, men når du prøver så finner du ´koblingene´i kroppen slik at du mestrer den. Disse tingene som skjer på yogamatten booster selvtilliten vår, og vi lærer å stole på kroppen. Da skjer det også mentale forandringer, der vi finner potensiale, mens vi samtidig ser mindre begrensninger.

Når vi lærer å stole mer på oss selv gjennom yoga praksisen, så gir det oss også indre styrke. Vi får mer kontakt med vår egen kropp, og lærer at noen øvelser krever at vi stoler på oss selv. For eksempel balanse øvelser.

I Ashtanga Yoga er det ofte ikke noe annet valg enn å stole på deg selv

Ashtanga Yoga gir deg egentlig ikke noe annet valg enn å stole på deg selv. Du lærer å kjenne på når du kan bruke mer energi, og når du trenger å ta et steg tilbake, slik at du ikke skader deg selv. Hvis du presser deg selv for mye, så er det lettere å ende opp med en skade. Men pusten kan hjelpe oss her, til å ikke presse for hardt. Når vi pusher oss selv for hardt, så kommer det ofte fra hodet, at mentalt så prøver vi å presse kroppen hardere.

Har du merket at noen øvelser er mest mentalt utfordrende? Men når vi jobber gjennom de mentale blokkeringene, med å fortsatt øve på det som er utfordrende i yoga praksisen, så er det mer frihet på den andre siden. Ashtanga Yoga som et system, lar deg ikke plukke ut de øvelsene du liker, og bare praktisere de. Det er en satt serie, som betyr at du også gjør de øvelsene du ikke liker, de du synes er utfordrende, og de øvelsene som tar deg i retning av å ville kaste inn håndkleet. Da lærer du å stole på øvelsene, på deg selv, og også livet. Og når du stoler på deg selv, og livet generelt, så lever du med mer glede i hverdagen og mindre stress!

Og med tid så utvikler vi også en sterkere intuisjon, eller mage følelse om du vil, fordi vi lærer å lytte til kroppen. Og det er denne intuisjonen, som mystikeren Rumi kaller: ´the Voice that does not speak´. Det vil si at vi har en indre stemme, eller mage følelse, som kan fortelle oss om noe er riktig eller galt for oss å gjøre, eller at den gir deg et svar som føles bra, eller tar deg i en retning som viser seg å være den riktige for deg. Og i yoga, så utvikler intuisjonen din seg, slik at du lettere kan høre den.

Hvordan kan jeg lære å stole mer på med selv der jeg er nå?

  • Rull ut yogamatten regelmessig, uansett om det er 1 gang i uken eller mer. Det viktigste er å etablere en regelmessig yoga praksis. Det hjelper deg til å lære mer om deg selv, både din egen kropp, og hva som foregår på innsiden med tanke på følelser, tanker og energi nivå.
  • Praktiser takknemlighet. Hva med å skrive med 3 ting du er takknemlig for hver dag? Det booster humøret, og hvordan du har det med deg selv.
  • Lytt til din egen indre stemme som ikke snakker – din intuisjon, den er smartere enn deg.
  • Lær av gamle feil med å se på de som en ´de-tour´ I riktig retning, uten å dømme deg selv.

God praksis!

Gratis! Få 3 korte klasser for mer overskudd og mindre stress!

Abonner på mitt nyhetsbrev og få 3 yoga klasser med pust, meditasjon & avspenning for å redusere stress!


Bli med i gruppen Balanse i hverdagen med yoga!

Få gratis tilgang til et bibliotek av korte 15-min klasser, samt en live klasse hver måned du kan bli med på!