Hvordan kan Ashtanga Yoga bidra til din personlige utvikling?

14. juni 2022
Hvordan kan ashtanga yoga bidra til vår personlige utvikling?

Yoga er en praksis som skaper forandringer, gode forandringer. Vi kommer alle til yoga av ulike grunner. Ofte er det den fysiske delen som gjør at vi starter med yoga, som f.eks ønske om å bli sterkere og smidigere, eller hvis vi sliter med ryggsmerter som vi gjerne kunne vært for uten. Og noen kommer også av ønske om å redusere stress. De aller fleste av oss ønsker også å leve et liv der vi føler oss bra både fysisk og mentalt. Her finner du 3 sider ved Ashtanga Yoga som kan bidra til vår personlige utvikling.

1. Ashtanga Yoga kan bidra til bedre selvinnsikt

I og med at Ashtanga Yoga er en fysisk utfordrende praksis, så kan det være lett å presse seg selv for hardt, til vi lærer å finne en bedre balanse. Ofte er vi vant til å presse oss selv hardt på de aller fleste arenaene i livet vårt. Men i Ashtanga Yoga kan det enten føre til skader, eller at du blir utslitt. Med en regelmessig yoga praksis lærer vi mer om oss selv ved å lytte til kroppen bedre. Slik at du kjenner når du trenger å ta det litt roligere på yogamatten, og når du har energi til å gjøre litt mer. Dette kan hjelpe oss til å finne en bedre balanse i hverdagen utenfor matten, med at vi kjenner på kroppen når vi trenger å ta det litt roligere, å gjøre mindre, eller bare hvile.

2. Du finner en dypere kontakt med deg selv

Ashtanga Yoga hjelper oss til å finne en dypere kontakt med oss selv. Gjennom oppveksten og i vårt voksne liv, opparbeider vi vår væremåte, både fysisk og mentalt. Og vi prøver å passe inn i samfunnet, med det som forventes as oss (eller det vi tror forventes av oss). I denne prosessen kan vi ofte miste kontakten med oss selv. Men, vi kan velge å jobbe med vår egen mentale velvære. Yoga er en helende praksis for både kropp, hode og sjel, og kan derfor hjelpe oss til å komme i dypere kontakt med oss selv. Slik at vi kan finne kontakt med vår egen intuisjon (vår egen indre visdom), og komme tilbake til å leve med et mer åpent hjerte.

Selv om Ashtanga Yoga er en fysisk yoga praksis, så jobber vi med det mentale, og vi utvikler mer emosjonell stabilitet. Og den fysiske styrken vi bygger i Ashtanga Yoga reflekterer seg også i vår mentale styrke, og du lærer å stole på deg selv og dine valg. Og sist men ikke minst, så blir det lettere for indre ro å synke inn, og vanskeligere for stress å ta kontrollen.

3. Det er meningen at Ashtanga Yoga skal utfordre oss

Det er meningen at Ashtanga yoga skal utfordre oss, både fysisk og mentalt. Hvis praksisen ikke var utfordrende, ville vi ikke hatt de samme forandringene på et dypere nivå (helt inn til underbevisstheten). Praksisen kan være fysisk tung, eller kanskje er det øvelser vi ikke liker, som vi helst vil hoppe over. Så den utfordrer rett og slett komfort sonen vår. Komfort sone er fint, men det er ingen ting som gror eller vokser der. Vi trenger å gå utenfor komfort sonen (selv om det kan være veldig ubehagelig), for å bryte de mønstrene som vi har utviklet i løpet av livet, slik at vi hele tiden vokser og utvikler oss til den beste versjonen av oss selv!

Og selv om Ashtanga Yoga er en repetitivt, så finnes det magiske øyeblikk i en vanlig Ashtanga Yoga praksis! Og når vi vi jobber med noe som er utfordrende på yogamatten, så er det viktig å fortsette å bare øve på det som er utfordrende. Kanskje merker vi litt fremgang, og etterhvert kanskje mestrer vi det! Det viktigste er uansett å bare prøve, ikke å få det til!

God praksis!

Gratis! Få 3 korte klasser for mer overskudd og mindre stress!

Abonner på mitt nyhetsbrev og få 3 yoga klasser med pust, meditasjon & avspenning for å redusere stress!


Bli med i gruppen Balanse i hverdagen med yoga!

Få gratis tilgang til et bibliotek av korte 15-min klasser, samt en live klasse hver måned du kan bli med på!