Hvordan finne tid til yoga praksisen når du har det travelt?

3. mai 2022
hvordan finne tid til yoga praksisen når du har det travelt?

De fleste av oss har travle dager, og noen ganger kan det være vanskelig å finne tid til yoga med mye ansvar på jobb og hjemme. Kjenner du deg igjen? Det er egentlig når vi ikke har tid til yoga, at vi trenger det aller mest. Men hvordan kan vi balansere vårt indre behov for en regelmessig yoga praksis, med vår ytre verden? Hvordan gjør folk det egentlig? Det finnes ikke noe rett eller feil svar til dette, vi er alle forskjellige. Så det som passer for deg kan være annerledes for noen andre. Men her er noen ideer!

Å gå på en yoga klasse, eller rulle ut matten hjemme krever litt ekstra av oss. Det å velge yoga istedet for sofaen. Men det hjelper mye at du liker den typen yoga du praktiserer, og støtten du får fra yoga læreren din. Dette blir en indre motivasjon til å komme tilbake gang etter gang. I tillegg kan det være fint å minne deg selv på hvorfor du faktisk gjøre yoga, hva gir praksisen deg? Husk at den fysiske yoga praksisen vi gjøre er også for vår mentale velvære.

En kort yoga praksis er alltid bedre enn ingen yoga. Det må ikke være 60, 75 eller 90 minutter for å være «bra nok». Bare 10 minutter på yogamatten kan gi deg mye. I tillegg blir 10 minutter hver dag til over 1 time i løpet av uken! Mange setter av tid hver morgen til yoga praksisen, før dagen starter. Tradisjonelt er morgenen en perfekt tid til yoga, da hodet er roligere fra en natts søvn, med mindre tanker. Det gir oss også muligheten til å starte dagen med litt tid til oss selv, før dagen begynner for fulllt. Og når vi starter dagen bra, så setter det også tonen for resten av dagen! Og hvis det skulle være at du føler deg sliten og har lite energi, hva med å bare ta Savasana? Du kan lese mer om hvorfor Savasana er så viktig her.

Og kanskje aller viktigst, husk å praktisere raushet og medfølelse for deg selv. Slik at du ikke er så altfor streng med deg selv når livet kommer i veien for yoga praksisen. Det er faktisk helt normalt, life happens! Og det er da du har muligheten til å praktisere «yoga off the mat», med å være tålmodig med deg selv og finne forståelse og selvmedfølelese. Og da er det mye lettere å finne tilbake til yoga praksisen, selv om den ikke har vært så regelmessig som du skulle ønske!

Gratis! Få 3 korte klasser for mer overskudd og mindre stress!

Abonner på mitt nyhetsbrev og få 3 yoga klasser med pust, meditasjon & avspenning for å redusere stress!


Bli med i gruppen Balanse i hverdagen med yoga!

Få gratis tilgang til et bibliotek av korte 15-min klasser, samt en live klasse hver måned du kan bli med på!