Ashtanga Yoga

Ashtanga Yoga

Er Ashtanga yoga for meg?

 

Ashtanga Yoga kommer fra Mysore i India, og er basert på Eight Limbs of Ashtanga Yoga, som man finner i Yoga Sutras. Det er en tradisjonell praksis der man gjør alle øvelsene i samme rekkefølge hver gang, og gradvis legger til flere øvelser. Det finnes 6 serier i Ashtanga Yoga, men den første serien, Yoga Chikitsa (yoga terapi), byr på nok av utfordringer.

De viktigste elementene i Ashtanga Yoga er pranayama (pust), asana (stillingene) og dirshti (stødig blikk). Med fokus på pusten snur man mer innover, og praksisen blir en flytende meditasjon. Ujjayi pusten som brukes i Ashtanga Yoga varmer kroppen godt fra innsiden, og bidrar til å øke sirkulasjonen. Man får også mer balanse i kroppen, og da spesielt balanse mellom styrke og fleksibilitet, balanserer nervesystemet, og mentalt bidrar praksisen til å finne mer indre ro.

Ashtanga yoga passer for alle, det er en praksis som skaper forandringer, gode forandringer, for kropp og sjel. Det er også en praksis som gir mye energi, slik at du får mer overskudd i hverdagen. Du kommer i en dypere kontakt med deg selv,  en god selvfølelse!

Den tradisjonelle måten å lære Ashtanga yoga på er Mysore praksis. Der lærer du serien individuelt, i en gruppetime. Du jobber på ditt eget nivå, følger din egen pust, og får hjelp og veiledning når det trengs. Det finnes også ledet timer, og kurs der man kan lære Ashtanga Yoga, eller privattimer. Jeg tilbyr privattimer i Ashtanga yoga, det kan være stedlig eller online, og oversikt over mine gruppetimer finner du her.

Gratis! Få 3 korte klasser for mer overskudd og mindre stress!

Abonner på mitt nyhetsbrev og få 3 yoga klasser med pust, meditasjon & avspenning for å redusere stress!


Bli med i gruppen Balanse i hverdagen med yoga!

Få gratis tilgang til et bibliotek av korte 15-min klasser, samt en live klasse hver måned du kan bli med på!

Følg meg på sosiale medier for inspirasjon til din yogapraksis!