4 tips til å komme i gang med yoga hjemme!

11. august 2020

Jeg praktiserer mye yoga hjemme, helt alene. Og jeg har gjort det i mange år. Det begynte med at jeg likte yoga så godt, at jeg rett og slett rullet ut matta hjemme og gjorde det jeg husket fra timene jeg gikk på. Jeg tror ikke online yoga eksisterte da! Det er fint å ha en hjemme praksis i tillegg til de faste timene eller kursene du tar. Under finner du mine beste tips til en varig yoga praksis du kan gjøre hjemme!

1. Finn din yoga plass

FInn et sted som passer fint til å rulle ut matta. Hvis du har litt mindre plass hjemme, kanskje du må flytte litt på noen møbler, slik at du kan bevege deg fritt. Det er også viktig å være uten distraksjoner, så velg et rom der du kan være for deg selv når du praktiserer. Yoga handler om å snu innover, og finne mer kontakt med deg selv.

2. Vær realistisk

Det er lett å sette store mål når man starter på et nytt prosjekt. Men en kortere regelmessig praksis er alltid bedre enn en lang 90-minutters yoga praksis innimellom. Være realistisk , og legg tilrette for yoga hjemme slik det passer i din hverdag. Kanskje er det å stå opp en halv time tidligere for å gjøre en 20-minutters yoga praksis lett å få til på morgenen. Tidlig morgen er egentlig den beste tiden for yoga, men det passer ikke alle. Selv synes jeg den beste starten på dagen er med yoga, da har jeg fått et påfyll av ny energi og er klar for dagen! Men vi er alle forskjellige, og kanskje passer det bedre med en liten yoga praksis på ettermiddagen eller kvelden.

3. Velg din rutine

Det kan være uvant å skulle praktisere yoga hjemme alene, men det finnes mange ressurser. Kanskje du har en rutine du kan fra før, eller hvis du praktiserer Ashtanga, kanskje husker du rekkefølgen av øvelsene. Da er det helt ok å følge dette. Jeg bruker av og til også kortere yoga sekvenser fra bøker. Og online finnes det et kjempestort utvalg hvis man ønsker å følge en ledet time med instruktør, eller melde deg på et yogakurs online. Det er også mulig å ha privattimer hjemme, og det kan også hjelpe deg med å komme i gang med yoga hjemme. Eller hva med å bare gjøre noen solhilsen, og husk alltid Savasana (minst 5 minutter) til slutt!

4. La praksisen din være trygg

Når du praktiserer helt alene (uten instruktør), lærer du å følge ditt eget tempo og din egen pust. Så la praksisen din være trygg, med å lytte til dine egen kropp. Hvis noe ikke føles bra, trenger du ikke å gjøre det. Hold fokus på pusten, det er et veldig trygt sted å være. Hvis man er opptatt av å presse og utfordre mest mulig er det lettere å ende opp med skader. I stedet snu innover og lytt til pusten, det hjelper til med å finne en bedre balanse mellom det å bruke kroppen fysisk og indre ro.

Og til sist, nyt yoga praksisen og alle godene som kommer med å gjøre yoga hjemme regelmessig. En annen fantastisk bonus er at du nå har tilgang til yoga praksisen din uansett hvor du er, og når du trenger den!

Hvis du har kommentarer eller spørsmål så er det bare å sende meg en email.

Gratis! Få 3 korte klasser for mer overskudd og mindre stress!

Abonner på mitt nyhetsbrev og få 3 yoga klasser med pust, meditasjon & avspenning for å redusere stress!


Bli med i gruppen Balanse i hverdagen med yoga!

Få gratis tilgang til et bibliotek av korte 15-min klasser, samt en live klasse hver måned du kan bli med på!