3 tips til å opprettholde yoga praksisen i sommer!

29. mai 2020

Det er sommer i lufta, og det har vært en veldig annerledes vår. De siste 2 månedene har vi måttet forandre mye på hverdagen og våre vante rutiner. Men heldigvis er vi sakte men sikkert på vei til en mer normal hverdag! Kanskje har vi benyttet disse 2 månedene til å tilbringe ekstra tid på matta, eller kanskje har det føltes vanskelig å få til en yoga rutine hjemme. Jeg har vært vant til å praktisere mye alene hjemme i veldig mange år, ashtanga yoga er jo en ‘self practice’. Men det har føltes utrolig fint å være med på ledet time og til og med Mysore praksis via zoom! Og når vi snakker om yoga ‘praksis’, så betyr det at yoga er noe vi bare gjør, det er rett og slett en rutine. Yoga handler ikke om mestring, men det er en praksis. Vi praktiserer der vi er, som vi er, og bare en kort stund på matta, med fokus på pusten kan legge grunnlaget for ro og velvære i hverdagen! Under finner du noen tips til hvordan man kan opprettholde yoga praksisen i sommer!

1. Ta en drop-in time!

Finn en yogatime du liker, kanskje lokalt, som du kan ta regelmessig. En gang i uken er en fin måte å vedlikeholde yoga praksisen på. Flere yoga studio begynner så vidt å åpne, og mange har egne sommer tilbud og drop-in muligheter. I tillegg er det fantastisk flott opplevelse å praktisere yoga ute. Jeg holder selv en utetime hver lørdag morgen på Hvalstrand i Asker. Og jeg elsker å undervise her (se bildet over), på tregryggen med utsikt til havet og lyden av bølger!

2. Rull ut matta hjemme!

De 2 siste månedene har kanskje gjort oss litt mer vant til å praktisere yoga hjemme. Og det er flere ulike måter å vedlikeholde yoga praksisen på ved å praktisere hjemme. Det er mange ulike grunner til at man kan foretrekke å praktisere hjemme. Uansett så finnes det flere muligheter! Jeg begynte selv å praktisere yoga hjemme alene kort tid etter at jeg hadde begynt med yoga. Og jeg gjorde rett og slett det jeg husket fra timene jeg gikk på regelmessig! Slik begynte min hjemme praksis, og det er en kjempefin måte å bli vant til å praktisere alene hjemme, til din egen pust. Og ønsker du en litt mer veiledning, så er det mye å velge mellom av online timer og bøker. For ashtanga yoga synes jeg David Swenson’s: ‘Ashtanga Yoga: the practice manual’ er kjempefin!

3. Ta med yogamatta på ferie!

Jeg reiser ingen steder uten å ta med yogamatta, eller den tynne reisematta som lett kan brettes samme i kofferten! Nå skal vi kanskje ikke reise så altfor langt denne sommeren, men ta med yogamatta. Kanskje du finner en time dit du skal, eller sett av litt tid til egenpraksis. Når jeg er på ferie har jeg som regel en mye kortere praksis, og noen dager gjør jeg ikke yoga i det hele tatt. Når jeg er på ferie føles det naturlig å bare ‘go with the flow’, det er jo det ferie er: late dager med mindre rutiner! Men for å opprettholde yoga praksisen i sommerferien, synes jeg det er fint å ta en kort yoga praksis. Kanskje er det bare noen solhilsen, et par øvelser, fokus på pusten, eller i all sin enkelhet bare hvile i Balasana (child’s pose) eller savasana!

Nyt de varmere dagene, og ta litt tid på matta til deg selv!

Gratis! Få 3 korte klasser for mer overskudd og mindre stress!

Abonner på mitt nyhetsbrev og få 3 yoga klasser med pust, meditasjon & avspenning for å redusere stress!


Bli med i gruppen Balanse i hverdagen med yoga!

Få gratis tilgang til et bibliotek av korte 15-min klasser, samt en live klasse hver måned du kan bli med på!